RIJOPLEIDING IN STAPPEN

Romein Rijden, Leidsche rijn, Utrecht, Rijles, gratis proefles, Rijopleiding in stappen

In de rijschoolwereld kan je jezelf alleen onderscheiden door kwaliteit te leveren. Romein Rijden vindt het gestructureerd geven van rijlessen daarom erg belangrijk. Bewust is gekozen voor het behalen van de RIS certificering. Daarmee mogen wij werken volgens de methodiek Rijopleiding in Stappen en de daarbij behorende instructievorderingenkaart. Het nut hiervan behoeft geen verdere uitleg. Een statistiek zoals 12% meer slagingspercentage zegt dan ook genoeg. Waarom deze methode maar door 30% van alle rijinstructeurs gebruikt wordt is dan ook een volstrekt raadsel.

 

Romein Rijden kiest er bewust voor om deze methodiek te gebruiken en te blijven gebruiken. Het is belangrijk om de leerling duidelijkheid te geven over het niveau waar hij/zij zich op dat moment bevindt. Romein Rijden werkt daarom op deze transparante, duidelijke en overzichtelijke manier en doet dit met heel veel plezier, motivatie en toewijding.

 

De leerling zal door deze methodiek de leerstof beter aanleren omdat hij/zij zoals de naam al verraadt alles stap voor stap leert en dus nooit een onderdeel/script hoeft uit te voeren die hij/zij nog niet kent of heeft geoefend. Elk nieuw aan te leren script staat logisch in verbinding met het vorige. Het mooiste voorbeeld hiervan is: je zal nooit een bocht achteruit rijden als je nog nooit recht achteruit hebt gereden. Tevens wordt ook "het nieuwe rijden" aangeleerd in de 4 modules van de Rijopleiding in Stappen. Wij raden dan ook al onze leerlingen aan om het boek "De praktijkopleiding, de rijopleiding in stappen auto B" voor aanvang van de lessen te bestellen. Klik op de foto onderin de pagina en je kan het boek direct bestellen.


Hieronder een stukje dat te vinden is op de website van het CBR die deze methodiek aanbeveelt en voorrang verleent.

'Het huidige rijexamen is onvermijdelijk een momentopname. Een succesvol examen garandeert niet dat iemand voortdurend veilig blijft rijden. Met de ‘Rijopleiding in Stappen’ (RIS) worden kandidaten in vier modules meer gedegen voorbereid op deelname aan het verkeer. De resultaten mogen er zijn. Met 62 procent ligt het slagingspercentage bij RIS-kandidaten bijna 12 procent hoger dan bij traditioneel opgeleide leerlingen.'